­ DEVELİ CIVIKLISI | Kültür Portalı

Develi Cıvıklısı - Kayseri

• 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Develi Cıvıklısı Nasıl Yapılır

Maya ılık suda eritildikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve 1 saat mayalandırılır. Tüm malzemeler ince ince kıyılıp geniş bir kaba alınır. Et, baharatlar ve salça ilave edilerek tüm malzeme iyice karıştırılır. Hamur dört eşit parçaya bölünür ve oklava ile inceltilerek uzun pide şekli verilir. Açılan hamura iç harcı yayılır ve kenarları çok geniş olmayacak şekilde katlanır. Yağlanan tepsiye yerleştirilen pideler 230 derece fırında 15 dakika pişirilip servis edilir.

Kaynak: Kayseri, Yunus Emre AKKOR, Kayseri Mutfağı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları-2019 kitabından faydalanılmıştır.
Görüntülenme Sayısı : 649    Eklenme Tarihi : 26 Eylül 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2023 Çarşamba