­ NİĞDE HALISI | Kültür Portalı

Niğde Halısı - Niğde

Niğde el dokuma halıcılığının merkezidir. Anadolu’nun ortasında, kültürlerin kaynaşıp yoğrulduğu Kapadokya bölgesinin bir parçası olan ilimizde halıcılığın tarihi çok uzun bir geçmişe sahiptir. Niğde yöresinde ahşaptan yapılmış ıstarda(halı dokunan tezgâh) dokunan el dokuması halılar Maden (Çamardı), Ulukışla, Melendiz (Çiftlik ve çevresi), Kemerhisar, Bor, Koyunlu yerleşimleri başta olmak üzere il genelinde yüzyıllardır üretilmektedir. Makine halıları ise Koyunlu halı fabrikasında üretilmektedir ve dünyaya ihraç edilmektedir. Fabrikaya ait teşhir bölümünden hediyelik halılar temin edilebilmektedir.

Kaynakça http://www.nigdekulturturizm.gov.tr/TR,74414/halicilik.html adresinden 23.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 6267    Eklenme Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Ocak 2020 Çarşamba