­ SICAK LEBLEBİ | Kültür Portalı

Sıcak Leblebi - Denizli

Nohutun kavrularak doğal çerez haline getirilmesine leblebi denir. Tavas İlçesi’nin Kızılca (Kasabası) Mahallesi’nde geleneksel usullerle yaklaşık 500 yıldır leblebi üretilmektedir. Serinhisar İlçesi’nde de 1980’li yıllardan itibaren geleneksel leblebi üretimi yapılmaya başlanmıştır. Serinhisar İlçesi leblebiyi modern makinelerle fabrikalarda üretmeye başlayarak Türkiye’nin en önemli leblebi üretim merkezi haline gelmiş, markalaşmış ve ihracat yapmaya başlamıştır. Serinhisar’da geleneksel sarı ve beyaz leblebi yanında, baharatlı, şekerli vb, değişik üretim biçimleri denenerek yaklaşık 30 çeşit leblebi üretilerek ürün çeşitlenmesi yoluna gidilmiştir. Leblebinin en lezzetlisi taze ve sıcak olanıdır. Denizli bölgesi leblebileri, başta Serinhisar ilçesinden geçen Denizli-Antalya Karayolu kenarındaki fabrika satış mağazaları ile Denizli’deki kuruyemişçilerde ve ülkemizin her yerinde satışa sunulmuştur.

Görüntülenme Sayısı : 9697    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi