­ CİVİL PEYNİR | Kültür Portalı

Civil Peynir - Erzurum

Erzurum bölgesinin Ülke dünya çapında bilinen mutfak kültür ürünlerinin başında gelen Civil Peyniri de, coğrafi işaret tescili almış bir peynirde civil peyniridir. Yağsız sütten yapılan civil peyniri yağı düşük, protein oranı yüksek peynir grubunda yer alır.  Civil Peyniri yağı alınmış inek sütü ile yapılmaktadır .Telli yapıda, orta tuzlu, beyaz renkli bir peynirdir. Hazmı gayet kolay bir peynir türü olan Erzurum Civil Peyniri hem taze hem de kurutulmuş kurutulmuş –kerti- biçimde tüketilebilmektedir. Yağsız sütün kaynatılması ile derece derece takip edilerek sert ya da yumuşak biçimlerde üretilmektedir.