­ SÜLEYMANİYE MAHALLESİ / ESKİ GÜMÜŞHANE | Kültür Portalı

Süleymaniye Mahallesi / Eski Gümüşhane - Gümüşhane

Şimdiki şehir merkezinin bulunduğu yerin güneybatısında bulunan Süleymaniye Mahallesi (Eski Gümüşhane) il merkezine 4 kilometre mesafede yer alır. Gümüş ve altın madenlerinin zenginliğinden ve tarihi ipek yolu üzerindeki konumundan dolayı tarih boyunca önemini hiç kaybetmemiştir. Bölgede Asurlular, Urartular, Medler, Pers Krallığı, Mekodonlar, Pontus Krallığı, Roma İmparatorluğu, Emeviler, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu hüküm sürmüştür. Yerleşim, Türklerin hâkimiyetine Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon-Pontus Rum Devletinin varlığına son verdiği 1461 yılında geçmiştir. Şehir Kanuni Sultan Süleyman döneminde yerleşimini ve gelişimini sağlamıştır. Günümüze cami, kilise, hamam, köprü, dükkân vb. 35 adet taşınmaz kültür varlığı gelmiştir. Yerleşim 3.Derece Kentsel ve Doğal Sit Alanı olmasının yanında aynı zamanda turizm merkezidir.

Gümüşhane Gezilecek Yerler

Antik Kent
İl merkezindedir.
Süleymaniye Mahallesi Gümüşhane

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14835    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 09 Haziran 2021 Çarşamba