­ BOLU GÖLCÜK TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Bolu Gölcük Tabiat Parkı - Bolu

Bolu şehir merkezinin 13 kilometre güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 metre olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1300 metredir. Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Devlet Konukevi" olan şirin bir yapı bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant, kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit ve bungalov tipi konaklama tesisleri bulunmaktadır. Göl ve etrafı “Tabiat Parkı” olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir.

Yıl boyunca gezmek, görmek, dinlenmek, fotoğraf çekmek, yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı, bisiklet turu ve piknik yapmak amacıyla yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Tabiat Parkı, Bolu'nun en önemli turistik merkezlerinden biridir.

Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi (2010), Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Gölcük Broşürü.

Bolu Gezilecek Yerler

Tabiat Parkı
Doğa Turizmi
Bolu’nun 13 kilometre güneyinde bulunan Gölcük Tabiat Parkı'na, özel araçlarla gidilebildiği gibi Bolu şehir merkezinden kalkan Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ve şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bolu Belediyesi Halk Otobüsleri web: www.boluulasim.com Hafta içi Bolu'dan saat: 11.00 gidiş, Gölcük'ten saat: 17.00 dönüş. Hafta sonu ve resmi tatillerde Bolu'dan Saat: 10.00, 11.00, 12.00, 15.30 gidiş, Gölcük'ten Saat: 15.00, 17.00 dönüş. Ayrıca Seben Minibüsleri Tel: 215 76 49 - Kıbrıscık Minibüsleri Tel: 213 68 33
Gölcük Tabiat Parkı, Bolu - Seben Yolu 13'üncü kilometre

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 284750    Eklenme Tarihi : 02 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Şubat 2020 Çarşamba