­ RAKOCZİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Rakoczi Müzesi - Tekirdağ

Barbaros Caddesi üzerinde eski bir Türk evi olan bina 1676-1735 yılları arasında yaşayıp, son yıllarını Tekirdağ’da geçiren Erdel Prensi ve Macar Halk Kurtuluş Kahramanı II. Rakoczi Frençh’in anılarına izafeten Macar Hükümeti tarafından müze olarak düzenlenmiştir. Mülkiyeti ve içindeki zati eşyalarıyla birlikte Macar Hükümeti'ne ait olan müze 25 Eylül 1982 tarihinde ziyarete açılmıştır. Sergilenen eserler arasında Türk-Macar ilişkilerini ve iki ulusun halk sanatlarındaki beraberliklerini simgeleyen eserler ile Rakoczi’nin şahsi ve ailesine ait eşyalar yer almaktadır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Adres : Ertuğrul Mah.Barbaros Cad. Hikmet Çevik Sokak No:21 TEKİRDAĞ Tel: (0.282) 263 85 77 Açılış-Kapanış Saatleri: 09.00-12.00 / 13.00-17.00 Pazartesi hariç her gün açık ve fotoğraf çekmek yasaktır.
Ertuğrul Mah.Barbaros Cad. Hikmet Çevik Sokak No:21 TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 23856    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Ekim 2020 Çarşamba