­ BOTANİK / ZİRAAT ÇAY BAHÇESİ | Kültür Portalı

Botanik / Ziraat Çay Bahçesi - Rize

Kent merkezinde doğayla buluşmak isteyenlerin uğrak noktası durumundaki park, Karadeniz’e, Rize Kalesi’ne ve kente hakim panoromik manzara noktalarından. Cafe şeklinde hizmet veren çay bahçesi, mekanı sadece keyifli bir manzara seyri arayanların değil, hafif yiyecekler atıştırmak isteyenler içinde uygun bir seçenek haline getiriyor. Bölgede yetişen bitkilerin yanı sıra nemli iklime uyum sağlamış ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirilmiş ağaç ve çiçekler parkı cazibeli duruma getirmektedir.

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Rize Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Rize Merkez Cumhuriyet Meydanı'ndan Şeyh Camii yanındaki yol takip edilerek Botanik çay bahçesine ulaşılabilir.
Rize Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 42318    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Şubat 2021 Perşembe