­ BASIN MÜZESİ | Kültür Portalı

Basın Müzesi - Bursa

Bursa basınının tarihsel süreç içindeki gelişiminin anlatıldığı Basın müzesi, 2007 yılının Mayıs ayında ziyarete açılmıştır. Ataevler Mahallesinde Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin yaptırdığı Basın Kültür Sarayı'nda yer almaktadır. Müze'de yazılı basının köklü geçmişi ve günümüze gelinceye dek geçirdiği aşamaların tarihsel süreç içindeki değişimi gözler önüne serilmektedir. Bursa basın tarihinin izleri Basın Müzesi'nin pano ve galerinde sergilenirken, matbaa, gazete, radyo ve televizyon gibi medya organlarının kullandığı araçlar canlandırmalarla tanıtılmaktadır. Bursa'nın ilk gazetesi Hüdavendigar'ın basıldığı matbaadan günümüze değin değişimin izlendiği Basın Müzesi basın tarihinin izlerini günümüze kadar taşımaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Bursa'nın merkez ilçesi Nilüfer'in Ataevler Mahallesi'ndedir.
Ataevler Mahallesi Emek Caddesi Basın Kültür Sarayı Nilüfer/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6484    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba