­ OYLAT MAĞARASI | Kültür Portalı

Oylat Mağarası - Bursa

Toplam uzunluğu 665 metre olan mağara, iki ana bölümden oluşur. Dar galerilerden oluşan birinci bölüm, girişten çöküntü sonuna kadar olan kısımdır. İçeride dev kazanları ve damlataş havuzları bulunur. İkinci bölüm büyük bir çöküntü salonudur. İri blok ve dev damlataş şekillerinden (sarkıt, dikit ve sütun) oluşmaktadır. Mağara önünde sıcaklık 29ºC, nem yüzde 47, girişte sıcaklık 19ºC, nem yüzde 55, dar galeride 17ºC, nem yüzde 78, çöküntü salonlarında 14ºC, nem yüzde 90'dır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa Turizmi
Mağara Bursa-Ankara karayolundan Oylat Kaplıcası'na ayrılan yoldan yaklaşık 17 kilometre çeride Hilmiye Köyü'nün bir kilometre güneyinde yer almaktadır.
İnegöl/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6157    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2021 Cuma