­ SARIMSAK KEBABI | Kültür Portalı

SARIMSAK KEBABI - Gaziantep

SARIMSAK KEBABI MALZEMELERİ: •500 Gr orta yağlı zırhta çekilmiş kıyma • 1.5 kg taze baş sarımsak (acımamış olacak) SOSU İÇİN: • Bir çorba kaşığı nar pekmezi • yarım su bardağı su • çeyrek su bardağı limon suyu HAZIRLANIŞI: Sarımsaklar yıkanarak ikiye bölünür ortası çıkartılır. Kıyma diğer kıymalı kebaplarda olduğu gibi suyla hafif ıslatılarak et sakızlaşıncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak şişe bir kıyma bir sarımsak olarak saplanır ve mangalda pişirilir pişme süresi sarımsakların cinsine göre ayarlanır
Görüntülenme Sayısı : 4885    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2017 Cuma