­ KABAKLAMA | Kültür Portalı

Kabaklama - Gaziantep

Kabaklama İçin Gerekli Malzemeler:

  • 300 gr. parça et
  • 100 gr. nohut
  • 1 kg. kış kabağı
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı yağ,
  • kuru nane
  • yeterince su

Kabaklama Yapılışı:

Kabakların dış kabuğu soyulup içi temizlenip, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Kabaklar kararmaması için suya konur. Diğer yandan bir gün önceden ıslanmış nohut il et yumuşayınca kadar pişirilir. Bunların üzerine sonra salça, limon suyu, tuz ve kabaklar ilave edilir. Kabak ve etler pişince üzerine yağda ısıtılmış, biber ve nane ile süslenir ve sıcak servis yapılır.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1050    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2020 Çarşamba