­ ÇALIÇİLEĞİ ÇORBASI | Kültür Portalı

Çalıçileği Çorbası - Giresun

MALZEMELER:

1/2 kg. çileklik (çalıçileği), 1 adet soğan, 1 çay bardağı mısır yarması, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı kuru fasulye, 2 yemek kaşığı tereyağı.

HAZIRLANIŞI: Ayıklanmış çalıçileği kaynamakta olan suya konarak haşlanır. Süzülür ve sıkılarak doğranır. Bir tencereye koyulan suya haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Doğranmış çileklikler kaynamakta olan suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir. Diğer taraftan ince bir şekilde kıyılan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

 

Görüntülenme Sayısı : 1114    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma