­ ŞEYH FETHULLAH TÜRBESİ | Kültür Portalı

Şeyh Fethullah Türbesi - Gaziantep

Türbe, Kepenek Mahallesi Şeyh Fethullah Sokak'ta yer alan Şeyh Fethullah Külliyesi içerisindedir. Şeyh Fethullah Külliyesi; cami, tekke, medrese, hamam ve kastelden müteşekkildir. Şeyh Fethullah'ın türbesi caminin güney yanındaki hazirede, mihrap kısmının bulunduğu çıkıntının doğu, diğer bölümün güney duvarlarının birleştiği köşede olup üstü açık bir mezardır. Türbenin bulunduğu hazireye Şıh Ocağı denir. Külliye 1563 yılında yapılmıştır. Külliye'nin bahçesinde Antep Savunmasında şehit düşen Karayılan ve bir çok şehidin mezarı bulunmaktadır.

Şeyh Fethullah Türbesi'ne nasıl gidilir?

Şehir Merkezinden otobüs,minibüs ve taksi gibi ulaşım araçları ile Şehreküstü Mevkiinde Şehitler Caddesi durağında inilerek ulaşılabilir.

Kaynak: Gaziantep Kitabı (Gaziantep Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılmıştır.)

Gaziantep Gezilecek Yerler

Türbe
Şehreküstü Mevkii Şehitler Caddesi Şeyh Fethullah Cami Yanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12061    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2020 Perşembe