­ SİLİFKE ATATÜRK EVİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Silifke Atatürk Evi Müzesi - Mersin

Bahçe içerisinde iki katlı bir ev olan yapı, 1914 yılında ahşap ve taş malzeme kullanılarak yapılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1982 yılında kamulaştırılan bina restore edildikten sonra Silifke Atatürk Evi Müzesi olarak hizmete açılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, gerek kooperatif ve çiftlik kurma çalışmaları gerekse yurtiçi gezileri nedeniyle Silifke’yi dört kez ziyaret etmiştir. Atatürk’ün Silifke’yi ilk ziyareti ile ilgili olarak Taşköprü yakınına mermer bir anıt ve heykeli dikilmiş; ancak bu yeterli görülmeyerek ilçede adına bir kitaplık ve müze yaptırılması girişimlerine başlanmıştır. Bunun için Atatürk’ün 27 Ocak 1925’de Silifke’yi ilk ziyareti sırasında geceyi geçirdiği ev seçilmiştir. Müzede Atatürk’ün kaldığı odanın tüm eşyaları, kooperatif kurması ile ilgili belgeler, ziyaret fotoğrafları, gazete haberleri gibi belgeler sergilenmektedir. Müzede aynı zamanda yöresel etnografik eşyalar da yer almaktadır.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Mersin Gezilecek Yerler

Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Saray Mah. 109 Sok. No: 9 Silifke / Mersin
0 (324) 714 10 19
0 (324) 714 28 52
silifkemuzesi@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12347    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Haziran 2021 Perşembe