­ KAVALA KURABİYESİ | Kültür Portalı

Kavala Kurabiyesi - Edirne

Kavala Kurabiyesi, ülkemizde Edirne Kurabiyesi olarak da bilinen bir çeşit un kurabiyesidir. Yunanistan'ın Kavala şehri, kavrulmuş un ve bademin bu ağızda dağılan lezzetini kendi adını verse de, birbiriyle tarih sürecinde yakın ilişkiler içindeki halkların ortak bir lezzetidir. Özellikle Edirne ve civarında bademin bir çok üründe ana malzeme olarak kullanıldığı da düşünülürse, Kavala Kurabiyesi' nin ortak bir mutfak kültürünün ürünü olduğunu söylemek daha mümkün olur. Edirne'ye uğrayanların, Selimiye Arastası, Bedesten gibi hediyelik ürünlerin çok bulunduğu çarşılarda en fazla rağbet gösterdiği ürünler arasında Edirne Kurabiyesi de vardır.

Görüntülenme Sayısı : 15126    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2017 Salı