­ KATLAMA BÖREĞİ | Kültür Portalı

Katlama Böreği - Düzce

Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri içerisinde yer alan, Balkan Türkleri mutfağına ait Katlama Böreği'nin hazırlanışına dair bilgiler ve Katlama Böreği tarifinde yer alan malzemeler aşağıdadır.

Katlama Böreği Malzemeleri Nerlerdir

• 1 kg buğday unu
  • 1 kg peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri miktar su

Katlama Böreği Nasıl Yapılır

İlk olarak yoğurma kabına alınan unun içine tuz ve kabartma tozu ilave edilerek yeter miktarda su ile kulak memesinden biraz daha katı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan hamur bezeler halinde birkaç parçaya ayrılır. Bezeler sofra üzerinde 10 cm çapında daire şeklinde açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir ve içine ufalanmış peynir konur. Üzeri kapatılarak tavada kızartılır.

Hazırlama Süresi; 45 dakika 8-10 kişilik

Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3655    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe