­ TORKUL GÖLETİ | Kültür Portalı

Torkul Göleti - Düzce

Düzce Merkez Uğurköyü sınırları içinde bulunan Torkul Göleti ve Yaylası İl merkezine 34 km mesafededir. Torkul Göleti, 1.251 m yükseklikte bulunan Torkul yaylası içerisinde volkanik çöküntüden oluşmuş 5.000 m² alana sahip tabii bir gölettir. Alanın tamamı 78.801 m²’dir. Gölet çevresinde bulunan, kayın, köknar, gürgen, kestane, akçaağaç, karaçam gibi ağaçların panoramik görüntüsü eşliğinde, piknik, olta balıkçılığı, foto-safari, çadır kampı yapabilir, Torkul ve Odayeri yaylaları arasındaki 6 km'lik mesafede trekking turları gerçekleştirebilirsiniz. Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Göl
Doğa Turizmi
Düzce, Beyköy, Uğurköyü, Torkul Yaylası ve Göleti
+90 (380)-524-94-33
+90 (380)-524-91-62
iktm81@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6030    Eklenme Tarihi : 02 Mart 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Ekim 2018 Çarşamba