­ AYDINPINAR ŞELALESİ TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı - Düzce

Düzce merkez Aydınpınar köyü sınırları içerisinde bulunan Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı, şehir merkezine 10 kilometre mesafededir. Güzeldere ve Samandere Şelaleleri arasında ve yol güzergahı üzerinde bulunan şelale, arka arkaya dökülen 5 ayrı şelale kümesinden oluşmaktadır.

Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce’nin önemli yürüyüş parkurlarından birine sahiptir. Sağlıklı her insanın yürüyebileceği orta zorluk ve orta zorluğu aşan parkurları vardır. Gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı orman ağaçları arasında trekking, foto-safari, çadır kampı vb. aktiviteler yapılabilir. Özellikle mayıs ayında dağ çileği, Ağustos ve Eylül aylarında böğürtlenlerle renklenen vadi, Düzce’ye hakim bir konumdadır.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

Tabiat Parkı
Doğa Turizmi
İstanbul güzergahından, D-100 Kara Yolu yada TEM Otoyolu Gölyaka turnikelerinden, Ankara'dan güzergahından D-100 Kara Yolu yada TEM Otoyolu Kaynaşlı turnikelerinden Düzce'ye giriş yapılır. Düzce'nin 10 kilometre güneyinde bulunan Aydınpınar Şelalesi'ne İl merkezinden, Aydınpınar Köyü, Aydınpınar Şelaleleri tabelası takip edilerek kolayca ulaşılır.
Yılankaya Mahallesi, 81100 Aydınpınar Köyü, Merkez/DÜZCE

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 66450    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Ağustos 2020 Perşembe