­ ÇAL ÇARŞI CAMİİ | Kültür Portalı

Çal Çarşı Camii - Denizli

Camii 19. yüzyıl ortalarına tarihlenir. Kareye yakın dikdörtgen planlı olan yapının kuzeyinde bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Cami duvarları taşlarla, minaresi ise tuğlalarla inşa edilmiştir. Harimin üzeri ortada büyük bir çapraz tonozla, köşelerde ise dört adet küçük çapraz tonozla örtülüdür. Minberi sahte kündekari tekniğindedir. Alçı mihrabı oldukça basit bir işçiliğe sahiptir. Kitabesinden, minarenin 19. yüzyılda yapıldığı anlaşılmaktadır. Giriş açıklığının hemen üzerinde yapının sonradan onarım geçirdiğini gösteren bir kitabe mevcuttur. Cami mermer ve moloz taşlar kullanılarak yöre mimarisine uygun olarak inşa edilmiştir. Caminin kuzey-batı köşesinde tek şerefeden oluşan minaresi bulunmaktadır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Denizli-Ankara Karayolu 30 kilometre takip edilerek Kaklık Mahallesi'nden kuzey yöndeki yola dönülerek 30 kilometre devam edilince Çal ilçe merkezine gelinir. Cami ilçe merkezindedir.
Çal İlçesi / DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5642    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Şubat 2022 Salı