­ AKÇAKOCA MERKEZ CAMİİ | Kültür Portalı

Akçakoca Merkez Camii - Düzce

Kent merkezinde sıra dışı görünümüyle dikkat çeken Akçakoca Merkez Camii, tek kubbe sistemiyle yapılan camilerin aksine çağdaş mimarisi ile dikkat çekmektedir. Temeli 1989 yılında atılan ve 2004 yılında hizmete açılan caminin kubbe yüksekliği 31 metre, minare yüksekliği ise 58 metredir. Türk ve modern mimari sentezlerinin uygulandığı cami, Türkiye'de bu tarz mimariye tek örnektir. En belirgin mimari özelliği klasik tek çatı sistemi yerine Selçuklu mimarisinde kullanılan sekizgen köşelerin üzerine oturtulmuş Türk Otağ çadırından esinlenilmiş bir çatı sistemine sahip olmasıdır. İç mekanı vitray camlarla süslenirken, kubbe kaplamalarında 32 ton bakır levha kullanılmıştır. Selçuklu kıl çadırlarından esinlenerek inşa edilen cami dini vecibelerin yerine getirebileceği alanların dışında birçok sosyal ihtiyaca cevap verebilecek donanımdadır.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
İstanbul ve Ankara’dan gelenler Düzce’den 34 kilometre Akçakoca yönüne devam etmeliler. Akçakoca Merkez Camii ilçe merkezinde bulunmaktadır. Düzce merkezden gidenler, İlçe ulaşım araçlarıyla rahatlıkla ulaşım sağlayabilir.
Yalı Mahallesi, 81650 Akçakoca/Düzce
iktm81@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10242    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Eylül 2021 Cuma