­ YOĞURTLAMA | Kültür Portalı

Yoğurtlama - Denizli

MALZEMELER: • 4 adet patates • 10 adet biber • 1 diş sarımsak • 300 gr. Süzme yoğurt • Tuz, yağ HAZIRLANIŞI: Patatesler yıkanarak soyulur ve parmak şeklinde doğranır. Biberler yıkanır. Süzme yoğurt bir kapta çırpılır. İçerisine yeteri kadar su ve tuz eklenir. Patatesler ve biberler bir tavada kızartılır. Kızartılan malzemeler ayrı bir kaba alınarak, üzerine yoğurt dökülür. SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır. Tarif: Hüseyin TÜRKSEVER Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1923    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2017 Cuma