­ AMASYA PATLICAN TURŞUSU CİLBİRİ | Kültür Portalı

AMASYA PATLICAN TURŞUSU CİLBİRİ - Amasya

• 6 adet patlıcan turşusu • 1 baş soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 adet domates Patlıcanlar bütün olarak suda bekletilerek fazla tuzu ve sirkesi alınır. Parmak kalınlığında yuvarlak halka şeklinde doğranır. Kevgirde süzülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. Üzerine patlıcanlar ilave edilerek kabuğu soyulmuş iri doğranmış domates konularak pişirilir. Ilık veya soğuk servis edilir. NOT: Aynı yemek fasulye salamurası ile de pişirilir. (Fasulye diblesi)
Görüntülenme Sayısı : 905    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba