­ SİRON | Kültür Portalı

Siron - Denizli

Siron Malzemeleri Nelerdir?

  • 5 adet yufka 
  • 250 gr yoğurt 
  • 2 adet domates 
  • 3 diş sarımsak 
  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı salça

Siron Nasıl Yapılır?

Yufkalar önceden ıslatılarak hazırlanır. İç malzemeler sotelenir. Yufkanın içine malzeme koyulup, rulo yapılır. Rulo 2 parmak kalınlığında kesilerek servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine sosu dökülüp servis yapılır. 

Servis: Soğuk olarak servis yapılır. 

Tarif: Duygu KARAKURT Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2467    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba