­ YATAĞAN KEFE YAYLASI | Kültür Portalı

Yatağan Kefe Yaylası - Denizli

Yatağan Kefe Yaylası nerede?

Kefe yaylası, Denizli Yatağan ile Honaz İlçesi'nin bazı köylerini birbirine bağlayan asfalt yol üzerinde yer alır. 1100 metre rakımlı yaylada karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçları mevcuttur. Elektrik, su, çadır, piknik alanları, tuvalet, duş, restoran, market, kasap ve çeşitli spor alanları gibi altyapı ve üst yapıları belediyesince tamamlanarak 2000 yılından bu yana iç turizme hizmet etmektedir.

Kefe Yaylası'nda her yıl Ağustos ayı ilk haftasında önemli etkinlikler yapılmaktadır. Yaylanın temiz havası ve bol oksijeni, huzuru ve sakinliği, hizmete giren sosyal tesisleri ile ziyaretçilerine keyifli vakitler geçirme imkanı sunmaktadır.

Yatağan Mahallesi'nin bıçak üretiminde önemli bir yeri vardır. Belde, bu turizm potansiyelini her yıl ağustos ayında düzenlediği Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri ile pekiştirmektedir.

Denizli Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Denizli-Antalya karayolu 45'inci kilometresinde Serinhisar İlçesi'nden doğu yönde dönülerek 8 kilometre ilerideki Yatağan (Kasabası) Mahallesi'ne gelinir. Mahallenin (Kasabanın) içinden geçerek 6 kilometre sonra yaylaya ulaşılır. Denizli'den Yatağan (Kasabası) Mahallesi'ne direk minibüs seferleri otogardan yapılır. Yaz aylarında sefer sayısı arttırılır. Kış aylarında 2-3 saatte bir yaz aylarında en az saatte bir sefer yapılır.
Kefe Yaylası Yatağan (Beldesi) Mahallesi Serinhisar İlçesi DENİZLİ