­ EYBEK KULESİ | Kültür Portalı

Eybek Kulesi - Balıkesir

Eybek orman yangınları gözetleme kulesi 1980 yılında yapılmıştır. Çınarlıhan Orman İşletme Şefliği’ne bağlıdır. 920 metre yükseklikte olan kulenin bulunduğu yöreye ‘kale’ mevkisi denilmektedir. Bütün Edremit ve Havran Ovası ile Thebe Şehri harabeleri buradan görülmektedir. Etrafı karaçam, meşe ve yer yer kestane ağaçları ile kaplıdır.

Kaynak: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesinden, http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65920/dogal-guzellikler-ve-mesire-yerleri.html, adresinden alınmıştır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Edremit- Çanakkale- Yenice yolundan Hanlar Mevkiine doğru yol alıp Eybek Dağı'na tırmanarak ulaşılabilir. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Havran