­ GÜNEY ŞELALESİ | Kültür Portalı

Güney Şelalesi - Denizli

Güney Şelalesi, Denizli ili Güney ilçesi Cinlere Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Güney ilçesinin yaklaşık 4 kilometre güneyinden geçen Menderes Nehri'nin kenarındadır. Şelale doğal güzelliği bakımından görülmeye değer yerlerdendir. Denizli'ye 70 kilometre uzaklıktaki gizli cennet, Birinci Derece Doğal Sit Alanıdır. Güney ilçe merkezinin 3 kilometre uzağında yer alan Cindere Dağı yamaçlarından çıkan su kaynaklarından beslenmektedir. Büyük Menederes Nehri'ne yaklaşık 20 metre yüksekten nazlı nazlı dökülen şelale suyu kireçlidir ve bunun sonucu olarak da şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getirmektedir. Gün doğumundan akşama dek izlenmesi gereken Güney Şelalesi gelin duvağı tül perde, yelpaze biçiminde zümrüt yeşili kadife görünümlü yosunlar üzerinde süzülen su damlaları yıllarca süren akışıyla sarkıt dikitleri olan Damlataş Mağarası oluşturmuştur, şelale akış seti içinde oluşan mağara içinde yüzülebilen derinlikte bir de göl saklamaktadır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Şelale
Güney İlçesine ve Cindere Mahallesine dolmuş ile ulaşım vardır.
Güney İlçesi, Cindere Mahallesi/DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 55805    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Mart 2021 Salı