­ ESENLİK CAMİSİ | Kültür Portalı

Esenlik Camisi - Muş

Bulanık İlçesi'nin Esenlik Köyü'ndedir. Bir Selçuklu eseridir. Şeyh Abdülmelik tarafından 1194’te yaptırılmıştır. Ahlat taşındandır. Tek kubbeli, dört pencereli, iki kapılı bir yapıdır. Kubbesinde ayrıca dört küçük pencere yer almaktadır. Taç kapı üzerindeki kitabeden caminin 725/1325 yılında Artuklular tarafından yapıldığı anlaşılmaktadır. Cami en son 1985 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilmiştir. Dıştan dikdörtgen planlı cami mihraba paralel iki sahanlı ve üzeri dört kubbeyle örtülüdür. Caminin asıl planının ise mihraba paralel iki sahanlı ve mihrab önü kubeli olması gerekmektedir. Kıble duvarının ortasındaki mihrap yarım daire planlanı ile yuvarlak kemerlidir.

Muş Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Bulanık İlçesi Esenlik Köyü'ndedir.
Esenlik Köyü Bulanık -Muş

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17230    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 30 Mart 2021 Salı