­ PROF. DR. TURAN YAZGAN ETNOĞRAFYA MÜZESİ | Kültür Portalı

Prof. Dr. Turan Yazgan Etnoğrafya Müzesi - Isparta

Isparta Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete sunulan müzemizde Anadolu coğrafyasında Türkler tarafından kullanılan yaklaşık 3 bin 500 adet halı, kilim ve etnografik ürünler sergilenmektedir. Müzemiz yaklaşık 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip hem yatay hem de dikey 11 katlı olmak üzere sergileme salonları, kulenin en son kat olan seyir katında dünyanın en büyük 3 adet Isparta Gülü’nü içeren kompozisyona sahiptir. Müzeyi yılda yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etmektedir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Isparta Merkez, Doğancı Mahallesi, Gökçay Mesireliği girişinde yer alan Müzeye her tür araçla ulaşım sağlanmaktadır.
Doğancı Mahallesi/ Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15714    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Eylül 2021 Pazartesi