­ ABDULLAH YAYLASI | Kültür Portalı

Abdullah Yaylası - Çorum

Abdullah Yaylası Çorum'un Kargı İlçesi'nde ve Çorum'un en yüksek dağı olan Köse Dağı'nın üzerinde yer almaktadır. Çorum’a uzaklığı 114 kilometre, ilçe merkezine uzaklığı ise 26 kilometredir. Temiz ve bol suyu ve bozulmamış doğasıyla görülmeye değer yaylalardandır. Abdullah Yaylası'nda 22 yataklı konaklama ünitesi, 120 kişilik restorant ve 1000 kişilik piknik alanı bulunmaktadır. Bölgede trekking ve atlı doğa turizmi yapılabilecek parkur alanları vardır. Söz konusu parkur 12 kilometre uzunluktadır.

Oynar Yaylası'nda bulunan yangın gözetleme kulesinden dürbünle etrafı seyretmenin zekine doyum olmamaktadır. Parkur güzergahında bulunan Otuz İki Çatal Çam diye bilinen ağacı görmek de oldukça ilginç olacaktır.

Kaynak: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi -Coğrafyası Tarihi Kültürü ve Edebiyatıyla Çorum

Çorum Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
Çorum’a uzaklığı 114 kilometre, ilçe merkezine 26 kilometredir. İstanbul’u Samsun’a bağlayan ve Osmancık İlçesi'nden geçen karayoluna 12 kilometre mesafededir.
Çorum Kargı İlçesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16661    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2021 Perşembe