Mafiş - Çanakkale
Mafiş Malzemeleri Nelerdir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- ½ kg un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Mafiş Nasıl Yapılır
Şeker hariç diğer tüm malzemelerin hepsi karıştırılarak hamur haline getirilir. Elde edilen bu hamur oklava yardımıyla açılır. Açılan bu hamur, bıçakla veya yuvarlak bir nesne ile yaklaşık 10 cm çapında dairelere bölünür. Bölünen bu parçalar bıçak yardımı ile 1,5 – 2 cm eninde ve 7 – 8 cm uzunluğunda paralel parçalar halinde kesilir ve kesilen bu parçalar saç örgüsü şeklinde birbiri içinden geçirilir. Bu şekilde hazırlanan hamur, kızgın haldeki ayçiçek yağının içine bırakılarak pişirilir. Kızartılan hamurun kararmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle kızgın yağın içinde fazla bekletilmemelidir. Pişen hamurlar üzerine toz şekeri (isteğe bağlı olarak) serpilir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1865
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Temmuz 2022 Perşembe