­ DAĞ ÇİLEĞİ | Kültür Portalı

Dağ Çileği - Bursa

Bursa’nın dağ ilçeleri olarak bilinen Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan’da yetişen; pembe rengi, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliklere sahip organik Osmanlı çileğidir. Bu dört ilçenin (dağ yöresinin) başlıca geçim kaynağı çilektir. Dağ çileği olarak anılan Bursa çileği tüm ülkede aranmakta ve yurt dışına ihraç edilmektedir. Bursa çileği  ormanlarda yetişen yabani çilektir. Mevsimi çok kısa süren çilek en dayanıksız meyvelerden biridir ve ancak 2 gün zor dayanır. Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü.

English:

It is an organic Ottoman wild strawberry with it's unique pink color, aroma and smell that grows in Keles, Orhaneli, Harmancık and Büyükorhan known as the mountain regions of Bursa. These four villages's (mountain regions) main source of income is wild strawberrys. Bursa strawberry, which is known as mountain strawberry, is sought in the whole country and exported abroad. İt's a wild strawberry growing in the forests. Very short seasoned strawberries are one of the least vulnerable fruits and last only 2 days.

Source: Bursa Provincial Directorate of Culture and Tourism.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 12618    Eklenme Tarihi : 18 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 04 Haziran 2018 Pazartesi