­ HAŞHAŞ | Kültür Portalı

Haşhaş - Afyonkarahisar

Afyonkarahisar, haşhaş ekimine izin verilen illerimizden birisidr. Haşhaş yüzyıllardır yetiştirildiği için Afyonkarahisar kültürünün önemli bir parçası haline gelmiştir. Özellikle hamur işleri ile yapılan yiyeceklerin vazgeçilmez parçasıdır haşhaş… Bükme, ağzıaçık, lokul ve katmer gibi yöresel hamurişlerinin en temel özelliği haşhaş ile yapılıyor olmalarıdır. Bunların yanında, fırın ve pastanelerde de haşhaşlı pide, haşhaşlı ekmek ve çörekler bulmak mümkündür.
Görüntülenme Sayısı : 13129    Eklenme Tarihi : 18 Eylül 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Mayıs 2017 Perşembe