­ MALOS HARABESİ | Kültür Portalı

Malos Harabesi - Isparta

Kent akropolü Helenistik ve Roma Dönemi surlarla çevrilidir. Tepenin doğu yamacında kayaya oyulmuş basamaklı bir toplantı alanı mevcuttur. Küçük bir dağ kenti olan yerde şehrin resmi yapıları tespit edilememiştir. Sur kulelerinden bir tanesi hâlâ sağlam ve ayaktadır. Şehirdeki tapınaklardan birisi kentin 1 kilometre kuzeybatısında Kaşerenler Tepesi yakınındadır. Tapınağın doğu duvarı ve kapısı halen ayaktadır. Tapınağın arkasında bir mağara vardır. Kareye yakın planlı tapınağın yan duvarlarının bir kısmı ayaktadır. Bu tapınak da aynı bölgede Aksu Zindan Mağarası önündeki Eurymedon Kutsal Alanı gibi bir mağara önüne yapılmıştır.

Isparta Gezilecek Yerler

Harabe
Kültür Turizmi
Antik Kent, Eğirdir İlçesi, Sarıidris Kasabası, Göynücek Gediği mevkiinde bir tepe üzerinde yer alır.
Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7390    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2021 Cuma