­ KARABAŞ-İ VELİ KÜLTÜR MERKEZİ | Kültür Portalı

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi - Bursa

Yakup Çelebi tarafından 16'ncı yüzyılda yaptırılmıştır. Tekke ve semahane büyük bir bahçe içerisinde yer alır. 2002-2005 yılları arasında, kültür merkezi olarak kullanılmak üzere restore edilmiştir. Karabaş-i Tekkesi; temsil ettiği kültür ile özdeşleşen Mevlevi kültürünün doyasıya yaşandığı bir mekan olarak hizmet vermektedir. Tekke, dikdörtgen bir alan üzerine semahane ile aynı yapı tekniğinde yapılmıştır. Kubbe ve çevresindeki ahşap üzeri kalem işleri dönemin en güzel örneklerinden biri olmuştur.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Kültür Merkezi
İnanç-Kültür Turizmi
Bursa merkez Atatürk Caddesi'nden, Maksem Caddesine yürüyerek ulaşım sağlandıktan sonra Bursa Kız ve Erkek Liselerine ve oradan Moralı,Karabaş ve Çardak sokağa ulaşılır.
Maksem Caddesi Çardak Sokak Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14518    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Mayıs 2021 Perşembe