­ BAYAT KUNDUZLU VE KUŞCAÇİMENİ YAYLALARI | Kültür Portalı

Bayat Kunduzlu Ve Kuşcaçimeni Yaylaları - Çorum

Bayat Kunduzlu ve Kuşcaçimeni Yaylaları  Çorum İli Bayat İlçesi sınırları içerisinde ve ilçenin kuzeyinde dağlık Karatepe mevkiinde yer almaktadır. İl Merkezine 100 km İlçe Merkezine 25 km uzaklıktadır. Yöre halkı yayla geleneğini bu yaylalarda sürdürmektedir. Özellikle Kuşcaçimeni yaylasında yaz aylarında kamp amaçlı çadırlar kurulmaktadır. Zengin bitki örtüsü ile kaplı olan yaylalarda sarıçam, karaçam ve köknar ağaçları dikkati çekmektedir. Çorum'da bol su kaynakları ve bozulmamış doğa yapısı ile yayla turizmine elverişli alanların başında gelir.

Kaynak: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi -Coğrafyası Tarihi Kültürü ve Edebiyatıyla Çorum

Çorum Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
Ulaşım özel araçların yanı sıra ; yaz aylarında Cumartesi ve Pazar günleri Belediye otobüsleri ile sağlanmaktadır.
Çorum İli Bayat İlçesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8953    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Ekim 2021 Perşembe