­ TATLI ÇORBA | Kültür Portalı

Tatlı Çorba - Bayburt

Kullanılan malzemeler : kg. kurutulmuş kuşburnu veya ½ kg. kuşburnu marmelâdı, 100 gr. kuru üzüm, 1,5 kg. toz şeker , ½ kg. yarma (gendime) , 100 gr. incir (istenirse) , 100 gr. kuru fasulye, 100 gr. kayısı, 100 gr. erik (istenirse) , 250 gr. fındık, 1 su bardağı un ve tuz. Hazırlanışı : Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür. Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve önceden pişirilen fasulye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılarak bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı, üzüm, erik, incir) pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan tatlı çorba üzerine fındık serpilerek servis yapılır.
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 2216    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı