­ TÜRK HAVA KURUMU MÜZESİ | Kültür Portalı

Türk Hava Kurumu Müzesi - Ankara

Tarihi nitelikteki yapıların yer aldığı bir bölge olan Ulus’ta bulunan Müze, 19 Mayıs 2002 tarihinde hizmete açılmıştır. Müze yerleşkesi 287 m2 kapalı alan ve 7294 m2 açık alandan oluşmaktadır. Yerleşke içinde, Tarihi Paraşüt Kulesi (Tescilli Anıt Eser), orijinal uçakların sergilendiği bahçe ve belgelerin teşhir edildiği müze binası yer alır. Müze, THK ve Türk Sivil Havacılık Tarihi hakkında 747 adet belge ve fotoğraf sunumu ile her yaştan ziyaretçinin havacılık bilgisini zenginleştirmektedir. Ziyaretçilere, müze bahçesinde sergilenen helikopterin pilot köşkünü inceleme imkânı sağlanmaktadır. Tarihi kuleden paraşüt öğretmenleri gözetiminde atlayışlar yapılabilmektedir.

Müze
Ulus Semtine giden toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilir.
Hipodrom Cad. No: 2 Ulus Açık bulunduğu günler: Pazartesi hariç her gün. Açık bulunduğu saatler: Kış 09.00–18.00/ Yaz 10.00–19.00
0 (312) 311 30 13

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2676    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2017 Çarşamba