­ HAMAMÖNÜ | Kültür Portalı

Hamamönü - Ankara

Hamamönü, Ankara ilinin Altındağ ilçesinde bulunan tarihi bir semttir. Semtte bulunan 19. yüzyıl sivil mimarlık örneği tarihi binalar, restore edilerek bölge yeniden canlandırılmıştır.

Tanıtma Genel Müdürlüğü

Hamamönü, adını bir Türk boyu olan Oğuzların Bayındır boyu beylerinden Karacabey’in yaptırdığı çifte hamamdan almıştır. Tarihi Karacabey Hamamı burada bulunmaktadır. İstiklal Marşı’nın yazıldığı ve günümüzde Mehmet Akif Ersoy Müze Evi olarak kullanılan yapı ve bu yapının içerisinde yer aldığı Mehmet Akif Ersoy Parkı da Hamamönü’ndeki önemli duraklardandır.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamamönü, Ankara’da kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yoğun biçimde gerçekleştirildiği yerlerden biridir.

Canlı müzik konserleri ve film gösterimleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Hamamönü, Ankara’da yılın her döneminde ziyaret edebileceğiniz ve gezebileceğiniz bir yerdir. Sanat Sokağı’ndaki tarihi evlerde geleneksel el sanatlarıyla uğraşan sanatçıların eserlerini görebilir; el ürünleri pazarında ise yerel halkın el emeği üretimlerini satın alabilirsiniz.

Hamamönü, özellikle Ramazan aylarında geleneksel etkinliklere de ev sahipliği yapmakta olup ziyaretçilerin hoşça vakit geçirdikleri bir uğrak yeri olarak ilgi görmektedir.

Kaynaklar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Tanıtıcı Yayınlar

Ankara Valiliği

Kültür Merkezi
Kültür Turizmi
Altındağ İlçesi sınırları içinde ve merkezi bir noktada yer alması nedeniyle Hamamönü’ne kolayca ulaşabilirsiniz. Şehirlerarası otobüs terminali ve tren garından da yalnızca 10 dakikalık mesafede yer alıyor.
Hacettepe 06230 Altındağ/Ankara

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 131210    Eklenme Tarihi : 03 Ekim 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Nisan 2022 Pazartesi