Kabak Çırpma Yemeği - Amasya
Kabak Çırpma Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kabak
- 1 orta boy soğan
- 150 g kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz-karabiber-su-kırmızı biber
Kabak Çırpma Yemeği Nasıl Yapılır
Bir tavada soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve pirinç ilâve edilir. Sahana halka şeklinde kesilmiş kabaklar dizilip üzerine ve aralarına yukarıda hazırlanan malzeme serilir. Karabiber, tuz, kırmızı biber, 1 çay bardağı su katılıp kısık ateşte pişirlir. NOT: İstenirse sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
KABAK ÇIRPMA YEMEĞİ
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8783
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı