­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Zetiyani, Etli Yaprak Dolması, Taze Fasulye Diblesi, Fındıklı Kadayıf. Afiyet olsun 😊

Zetiyani - Ordu

Zetiyani İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 çay kaşığı Safran
  • Yarım kilo  iç Ceviz
  • Sarımsak (2-3 diş)
  • 1 bütün tavuk ve tavuk suyu

Zetiyani Nasıl Yapılır?

Bütün tavuk bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk soğuduktan sonra didiklenir. Mutfak robotunda ceviz, safran, sarımsak hazır tavuk suyumuzla birlikte çekilir. Bu karışım bir kaba konur ve içerisine didiklediğimiz tavuğu ilave edilir. Zetiyani dinlenmesi için buzdolabına konur ve soğuk servis edilir.

Etli Yaprak Dolması - Karabük

Etli Yaprak Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 kg asma yaprağı
  • 1 kg yağlı kıyma
  • 4 baş kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 su bardağı pirinç (isteğe göre bulgur)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • Kırmızı tozbiber
  • Karabiber
  • 1 baş sarımsak

Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Asma yaprakları sıcak suda 15 dakika haşlanır. Dolma iç harcı: kuru soğanlar ince doğranır, domatesler küp küp doğranır. Pirinç, baharatlar, kıyma, soğan, domates, sıvıyağ ve su ile bütün malzeme yoğrulur. Arzu edilirse ince kıyılmış taze nane, maydanoz, dereotu ilave edilebilir. Hazırlanan harç asma yaprakları ile tombul bir parmak kalınlığında sarılır. Dolmaların pişirileceği tencerede tereyağı ile salça kavrulur. Üzerine dolmalar dizilir ve sıcak su ilavesi ile pişirilir.

Taze Fasulye Diblesi - Trabzon

Taze Fasulye Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

• 1 kg taze fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 baş soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Taze Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?

Taze fasulye yıkanır ayıklanır ince ince doğranır. Soğan ve domatesin kabukları soyulur doğranır. Tencereye soğan, taze fasulye, domates ve ayıklanmış yıkanmış pirinç sırasıyla yerleştirilir. Üzerine tuz, karabiber ilave edilerek 1 bardak su ile orta ısıda pişirilir. Üzerine tavada eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.

Fındıklı Kadayıf - Giresun

Fındıklı Kadayıf  Malzemeleri Nelerdir?
  • 1/2 kg kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Çekilmiş fındık
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardak su
  • Limon suyu

Fındıklı Kadayıf  Nasıl Yapılır?

Kadayıflar tepsiye düzgün bir şekilde döşenir. Üzerine tereyağı parçaları dağıtılarak fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Şekere su karıştırılarak bal haline gelinceye kadar kaynatılır. içerisine bir kaç damla limon suyu ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Kadayıflar tam soğumadan ılık haldeyken üzerine şerbeti ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edilirse üzerine çekilmiş fındık dökülerek servis yapılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.