­

Kale Duvarı

Troya II ve III kale duvarının dış yüzüne bakış, yaklaşık M.Ö. 2500-2200 (Schliemann ’ın “yanık şehri”).

El yapımı ve fırınlanmış kerpiçlerle yapılan rekonstrüksiyon, aynı yükseklikte olan (yaklaşık 4 m.) duvarının içi kısmındaki orijinal kerpiç dokuyu korumaktadır. Yangın geçirmiş duvarının üst ve dış kısmı rekonstrüksiyonda da kırmızı renkle gösterilmiştir. Buranın hemen arkasında ise, 1998-99 yıllarında açığa çıkarılan taş temel üzerine kerpiç duvardan yapılma ön odalı yapı (megaron) bulunmaktadır. Kale duvarına paralel olarak yapılan bu yapının kazıda bulunan duvar yüksekliği 1.5 metreyi geçmektedir. 2003 yaz aylarında yapılan koruma çatısıyla, bu kerpiç yapı ve koruma altına alınmış kale duvarının bir bölümü, artık orijinal kalıntılara zarar vermeyecek bir şekilde ziyarete açılmıştır.