­ YOZGAT BİLAL ŞAHİN KÜLLİYESİ | Kültür Portalı

Yozgat Bilal Şahin Külliyesi - Yozgat

Yozgat Bilal Şahin Külliyesi; Bilal Şahin Mahallesi Kent Park Mevkii'nde 23.08.2010 tarihinde iş adamımız Bilal ŞAHİN tarafından yapımına başlanılan Külliye 3 yıl içerisinde yapımı tamamlanmış olup, 05.07.2013 tarihinde açılışı yapılmıştır. Külliye içerisinde; - Yozgat Müftülük Hizmet Binası - Hafız Kuran Kursu (100 Öğrencilik) - Bilal Şahin Camii (1500 Kişilik) - Diyanet Yayınları Satış Yeri - Okuma Salonu ve Kültür Merkezi Binası - Bilal Şahin Külliyesi Şadırvanı - Yozgat Müftülüğü Bilal Şahin Misafir Hanesi ve Lojmanlar - Yozgat Müftülüğü Naciye Afet Şahin Kuran Kursu binası - Saat Kulesi Bulunmaktadır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşiv

Yozgat Gezilecek Yerler

Külliye
İnanç Turizmi
Yozgat Merkez Bilal Şahin Mahallesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım Karayolu ile sağlanmaktadır.
Bilal Şahin Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi - Merkez / YOZGAT
0 (354) 212 12 08
0 (354) 212 22 15
yozgat@diyanet.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19488    Eklenme Tarihi : 19 Aralık 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2021 Salı