­ ÖKKEŞİYE HAZRETLERİ TÜRBESİ | Kültür Portalı

Ökkeşiye Hazretleri Türbesi - Gaziantep

Gaziantep’ten Adana’ya doğru karayoluyla giderken Sakçagözü’nü geçince, Nurdağı’na ulaşmadan yolun sol tarafında uzaklarda yeşilliklerle çevrili bir tepe görülür. Bu tepede Ökkeşiye Hazretleri Türbesi'nde Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde binlerce insana adını veren Ökkeş yahut Ökkeşiye Hazretleri yatmaktadır. Ökkeşiye Hazretleri'nin sahabeden bir zat olup Gaziantep’in Müslümanlar tarafından fethinde şehit düşen beş kişiden biri olduğuna inanılmaktadır. Türbenin bulunduğu yere Ökkeşiye denmektedir. Türbe tam dağın tepesinde bulunmakta ve türbenin alt tarafındaki kuyularda ise birkaç metre derinlikte bol su bulunmaktadır.

Ökkeşiye Hazretleri Türbesi'ne nasıl gidilir?

Gaziantep-Nurdağı arasında çalışan tüm toplu taşıma araçları ile ulaşılabilir.

Kaynak: Gaziantep Kitabı (Gaziantep Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılmıştır.)

Gaziantep Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç Turizmi
Durmuşlar Mahallesi Nurdağı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 79256    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Nisan 2020 Salı