­ ATATÜRK VE KURTULUŞ ANITI | Kültür Portalı

Atatürk Ve Kurtuluş Anıtı - Uşak

Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından tasarlanan anıt 30 metre uzunluğunda, 17 metre yüksekliğindedir. Bir kaidenin üzerine, üç ana grupta toplanan figürlerden oluşturulmuştur. Birinci grupta, Uşak’ın Türk süvarileri tarafından kurtarılışını simgeleyen süvari figürleri bulunur. Kaide üzerinde, Türk Milleti'nin tutsak edilemeyeceğini, sonsuza kadar özgür yaşayacağını simgeleyen Zafer Sütunu yükselmektedir. Bu sütunun önünde, Atatürk ile üzerinde bilim ve sanat yazan kitapları taşıyan genç kız ve erkek figürleri bulunmaktadır. Üçüncü grupta ise Türk kadınının kahramanlığını ve cesaretini simgeleyen kadın figürleri ve mermi yüklü kağnı yer almaktadır. Bu figürlerin arasında, kaide ile bütünleşmiş 17 metre yüksekliğinde blok bulunmakta ve bunun çevresinde Atatürk’ün sanat, kültür ve Cumhuriyet üzerine söylediği bazı sözleri vardır. Uşak' ta yaşayan çoğu kişinin buluşma noktası burasıdır. "Heykelde buluşalım" sözünü sıklıkla Uşak'ta duyarsınız.

Uşak Gezilecek Yerler

Anıt
Atatürk ve Kurtuluş Anıtı 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bulunmaktadır.
İsmetpaşa caddesi / UŞAK

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11540    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2021 Çarşamba