­ TAŞHAN | Kültür Portalı

Taşhan - Tokat

Türkiye’nin en güzel hanlarından biri olan Taşhan, Anadolu’daki en büyük şehir hanlarındandır. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerindedir. 1626-1632 yılları arasında inşa edilmiş bir Osmanlı eseridir. Dikdörtgen planlı, açık avlulu, iki katlı bir yapıdır. İçeride dış dükkanların bulunduğu kuzey ve doğu yönünde revaksız işyerleri, güney ve batı yönünde ise önünde revak bulunan dükkanlar yer almaktadır. Giriş koridorunun sonunda sağdan ve soldan ikinci kata çıkılmaktadır. İkinci katta bütün odalar revaka açılmaktadır. Girişin üstünde kubbeli bir mekan vardır ve bu mekan konsollar üzerinde dışa taşmaktadır. Odalarda dışa açılan birer pencere, bir ocak ve niş bulunmaktadır. İçte 76 dışta toplam 103 mekan vardır. Anadolu’daki en büyük şehir hanlarındandır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Tokat Gezilecek Yerler

Han
Kültür Turizmi
GOP Bulvarı üzerinde bulunmaktadır. Tokat Valiliği'ne yakın mesafededir. Kabei Mescid Mahallesi'nde bulunmaktadır.
Gaziosmanpaşa Bulvarı TOKAT/MERKEZ
0 (356) 214 82 52
0 (356) 214 54 99

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 64228    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Mart 2021 Pazartesi