­ SÜLEYMANPAŞA YENİKÖY | Kültür Portalı

Süleymanpaşa Yeniköy - Tekirdağ

Eski bir Rum köyü olan Yeniköy'ün tarihinin çok daha eskilere dayandığı düşünülmektedir.

Süleymanpaşa'ya 20 km uzaklıktadır. Deniz kıyısında ve iki dağın arasındaki vadide bulunan manastır bölgesinde tarihi eser manastır kalıntıları bulunmaktadır.

Yamaç paraşütünün de yapıldığı yer olan Yeniköy'de Marmara Denizinin ve adaların görüntüsü harika bir manzara oluşturur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca, günübirlik ziyaretler için köy kahvaltısı ve doğal ürün satan yerler mevcuttur.

06 Aralık 2012 tarihinde Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü kazanmasından sonra tüm köyler mahalleye dönüşmüştür ve Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlanmıştır.

Köy
Doğa-Kültür Turizmi
Tekirdağ ve Şarköy'den dolmuşlar mevcuttur. Kendi aracıyla gelenler için de Tekirdağ ve Şarköy'den asfalt yoldan ulaşım mümkün. Yol virajlıdır.
Yeniköy Süleymanpaşa Tekirdağ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2793    Eklenme Tarihi : 19 Aralık 2022 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ocak 2023 Cuma