­ İNÖNÜ YAYLASI-KOCAELİ | Kültür Portalı

İnönü Yaylası-Kocaeli - Kocaeli

İnönü Yaylası 1050 metre yükseklikte görülmeye değer bir yayladır. Yaklaşık 500 metre genişlikte ve bir kaç kılometre uzunluğunda olan yaylada dağınık vaziyette ev yapılarını göreceksiniz. Karadeniz‘den göçen insanların konuşlandığı yayla içinden başlayacak yürüyüşümüz sertleştirilmiş toprak yoldan yükselmeye başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla dikilen yürüyüş yolu tabelalarını yol boyunca görmek mümkündür.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
Kocaeli’ne geldikten sonra Yuvacık yol ayrımından Yuvacık Barajı'na doğru devam edilir. Barajın sağından yukarı doğru en üste gelindiğinde yol ayrılımda Tepecik Köyü, İnönü Yaylası tabelasını görülür. Bu yolu takip edince Tepecik Köyü'ne ulaşılır.. Tepecik Köyü'nün içerisinden geçtikten sonra camiye varınca buradan sağa doğru yukarı giden yolu takip ederek İnönü Yaylası'na ulaşılır.
Kocaeli - Başiskele İlçesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 42593    Eklenme Tarihi : 11 Mayıs 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Nisan 2021 Cuma