­ GÜZELKÖY CAMİİ | Kültür Portalı

Güzelköy Camii - Tekirdağ

Osmanlı Devleti'nin genişleme politikası doğrultusunda 14'üncü yüzyılın ikinci yarısından itibaren Trakya'nın fethedilmesiyle birlikte yürütülen iskan çerçevesinde Anadolu'dan getirilen göçmenlerin yerleştirildiği Güzelköy'de, Türkler ile yerli halk olan Rumlar 1923 yılındaki mübadeleye kadar beraber yaşamıştır.

Türklerin iskanıyla birlikte mahallede Cami ve hamam inşa edilmiştir. Güzelköy Camii uzunlamasına dikdörtgen planlı ve ahşap kırma çatılı olup kuzeydoğu köşesindeki tek şerefeli minareden oluşmaktadır. Caminin doğu ve güney ile batı yönünün bir kısmını hazire dolanmaktadır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tekirdağ Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Şarköy İlçesi'ne bağlı olan Güzelköy'e Tekirdağ merkezden kalkan Şarköy dolmuşları ile ulaşım mümkündür.
Güzelköy Mah./ Şarköy /TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5944    Eklenme Tarihi : 14 Mayıs 2020 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Ekim 2020 Çarşamba