­ TÖDÜRGE GÖLÜ | Kültür Portalı

Tödürge Gölü - Sivas

Zara'ya 26 kilometre uzaklıktaki göl ve çevresi yöre halkı tarafından sıklıkla ziyaret edilen mesirelerdendir. Kayıkla gezilerin yapıldığı gölün çevresinde dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Gölde dalış sporu için imkanlar sağlanmıştır. Gölün yüzölçümü yaklaşık 5 kilometrekare, deniz seviyesinden yüksekliği 1295 metredir. Sivas'ın en büyük gölüdür ve içinde iki ada bulunmaktadır. Gölün çok büyük bölümünde derinlik 4-10 metre arasındadır. Hem dibindeki kaynaklardan, hem de yöredeki sulardan beslen gölün, suyu kireçli ve tuzludur. İçerisinde 17 çeşit balık yetişen nadir göllerden biridir. Tödürge Gölü çevresinde izlenebilen kuşlardan bazıları şunlardır; Tepeli Batağan, Kızılı Boyunlu Batağan, Leylek, Angut, Kılördek, Karaçaylak, Deniz Kartalı, Saz Delicesi, Turna, Uzunbacak, Kızılbacak, Sumru, Macar Ördeği, Sarı Başlı Kuyruksallayan.

Kaynak: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sivas Gezilecek Yerler

Göl
Doğa Turizmi
Göl, Hafik ile Zara ilçeleri arasındadır. Hafik'in 5 kilometre doğusunda yer almaktadır. Sivas - Erzurum karayolunun 50'nci kilometresindedir. Zara İlçesi'ne ise 26 kilometre uzaklıktadır.
SİVAS ZARA
+90 (346)-223-59-08
iktm58@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19971    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Mart 2021 Perşembe